יום בריאות הנפש הבינלאומי מצוין מדי שנה ב-10 באוקטובר. מטרתו לקדם ידע ומודעות בתחום בריאות הנפש ולפעול נגד הסטיגמה החברתית בנושא. בריאות הנפש חשובה היום יותר מתמיד. חשוב לגלות ולנצל את המשאבים הזמינים לטיפוח הבריאות הנפשית האישית של כל אחד ואחת, מילדים ועד קשישים.
הפגיעה הנרחבת בכל חלקי החברה הישראלית גיבשה בארגון את ההבנה שחיזוק המענים בבריאות הנפש הוא צעד חיוני בשיקום החברה. לכן, הצבנו יעד להגיע באמצעות המענים שלנו והנגשה של מענים ל-80% מהאוכלוסייה.
אנחנו משתפים בפתרונות חיוניים לתמיכה בבריאות הנפש, המותאמים במיוחד לתקופה המאתגרת הנוכחית. פתרונות אלה נועדו לשימוש הן באופן ישיר והן באופן עקיף, כדי להבטיח מענה רחב ככל האפשר:
פורטל “נפשי”: מענה מקיף לצרכי בריאות הנפש
כדי להתמודד עם הדרישה ההולכת וגדלה לשירותים ומענים רגשיים, הקמנו בחודש פברואר את פורטל “נפשי”. זוהי פלטפורמה ייחודית המרכזת מעל ל-400 שירותי בריאות נפש מותאמים אישית, ומציעה תמיכה, תכנים חינוכיים, קווי סיוע וכלי עזרה עצמית דיגיטליים חינמיים. הפורטל מאפשר למצוא בקלות פתרונות מתאימים לפי גיל, קבוצת אוכלוסייה וסוג הסיוע הנדרש. כל הפתרונות עברו תיקוף מקצועי. מאז השקתו, ניכרת עלייה משמעותית במספר המשתמשים, במיוחד ברשויות בצפון. עם זאת, אנו רואים כניסות מכל רחבי הארץ, במיוחד מאז החרפת המתיחות הביטחונית באזור. בולטת במיוחד העלייה בכניסות לאזור החירום בפורטל. עד כה, רשמנו למעלה מ-150,000 כניסות לפורטל, מה שמעיד על הצורך הגובר בשירותי בריאות נפש נגישים ומקיפים. לינק לפורטל: https://www.nafshi.info/
“דוגרי”: אפליקציה ייעודית לבני ובנות זוג, הורים ובני משפחה של משרתי המילואים והקבע
חברנו לאפליקציית דוגרי להשקת פתרון חדשני ונגיש לתמיכה רגשית עבור יחידים וקהילות, בדגש על משפחות המשרתים במילואים ובקבע. האפליקציה מציעה מקום לשיתוף ותמיכה רגשית 24/7, ללא שיפוט או סטיגמה, באופן אנונימי. הפלטפורמה כוללת קהילות ייעודיות, כמו “צו 8 בבית”, אשר נבנתה בשיתוף פורום נשות המילואימניקים. היא מזמינה בנות ובני זוג של משרתי מילואים וקבע, הורים של חיילים וחיילות, ובני משפחה נוספים להצטרף ולהשתייך לקהילה תומכת. השיחות באפליקציה מתנהלות לפי פרוטוקול מובנה שפותח בשייטת 13, אשר הוכח כיעיל בקידום שלומות וחוסן. באמצעות האפליקציה והשתייכות לקהילה, יכולים המשתתפים לשתף חוויות, להתמודד עם אתגרים דומים, ולהיעזר זה בזה בהתמודדות. כיום ישנן 400 משתתפות ומשתתפים פעילים בקהילה. לינק להורדת האפליקציה: https://dugri.app.link/homefront-sms2
קוד קהילה: homefront.
‘אור ראשון’: תוכנית הכשרה לעובדים ברשויות המקומיות לאיתור מוקדם והפניה מקצועית במצבי מצוקה נפשית של תושבים ברשות
התוכנית מכשירה לזיהוי מוקדם של מצוקה נפשית בקרב תושבים, מפתחת מיומנויות תגובה מותאמות, ומספקת כלים להפניה לגורמי טיפול מקצועיים. היא מותאמת לצרכים הייחודיים של כל רשות ומרחיבה את מעגל האיתור המוקדם מעבר לאנשי מקצוע טיפוליים. תוך שמירה על חוסנם האישי .התוכנית היא פרי שיתוף פעולה בין ג’וינט. תחום חוסן ובריאות נפשית -ישראל מעבר למגבלות ומכון מפרשים, המכללה האקדמית יפו-תל אביב.. באמצעות “אור ראשון”, אנו שואפים לשפר משמעותית את היכולת לאתר מצוקות נפשיות, להעלות מודעות לבריאות נפשית, ולחזק את החוסן הקהילתי. יחד, נאיר את הדרך לקהילות חזקות ובריאות יותר ברחבי ישראל. עד עתה 300 עובדים ב-9 רשויות לקחו חלק בפעילות התוכנית.
יוזמות אלו, הם רק חלק ממערך נרחב של מענים ותוכניות שעיקרן טיפול בבריאות הנפשית. אנו רואים מחויבות לספק פתרונות נגישים ומגוונים למגוון האוכלוסיות בישראל. בין אם באופן עצמאי ובין אם זה יחד עם שותפים רבים וטובים שפועלים בתחום.
כל אדם ואישה בישראל ראויים לקבל ולמצוא את התמיכה המתאימה להם. בין אם זה מענה שלנו או של כל גוף אחר, תדאגו לעצמכם, הבריאות הנפשית היא הבסיס לחוסן של כולנו.