תוכנית חדשנית מבית הכוורת – המרכז ליזמות וחדשנות חברתית של ישראל, מספקת ליזמים ויזמיות תמיכה מקצועית, רגשית ואקדמית – בדרך להפיכת כאב אישי לעשייה שמרפאת ומחזקת את החברה הישראלית.
חדשות
ה’מעטפת’ מסייעת לעמותות לצמוח ולפעול לאורך זמן
עמותות רבות בישראל שינו והתאימו את פעילותן למציאות החדשה אחרי ה-7 באוקטובר, כדי לתת מענה לצרכים שעלו מהשטח. יוזמת ‘מעטפת’ של ג’וינט-אלכא ועמותת עוגן איתרה את העמותות הללו, והציעה להן ליווי מקצועי וכלים שיסייעו להן להמשיך ברציפות את העשייה המקצועית החשובה שלהן. “בית על הים” היא אחת מהן – זהו סיפורה, וסיפור ‘מעטפת’.
מהשטח אל המחקר: המעבדה שתוביל מהפכה במיצוי זכויות
במהלך השנים פיתחנו והפעלנו מנגנונים להנגשת זכויות, כולל מרכזים עירוניים ומערך סיוע בחירום. עכשיו, עם השקת המעבדה למיצוי זכויות, אנחנו לוקחים את הידע מהשטח צעד קדימה: חוקרים את החסמים, מפתחים פתרונות חדשים ומקדמים גישות שיאפשרו מיצוי זכויות רחב ונגיש יותר.
ט”ו בשבט בחורשת הנופלים: הנצחה וצמיחה מחודשת
שנה לאחר חנוכתה, חורשת הנופלים באשקלון ממשיכה להתפתח ולהוות מוקד לזיכרון ולחיזוק הקהילה. באירוע שנערך בט”ו בשבט, ניטעו 99 עצים נוספים לזכר נופלי מערכת הביטחון ונפגעי פעולות האיבה, תושבי העיר.
הנוסחה שמשנה את שוק העבודה: איך הכשרה מותאמת פותרת שני אתגרים
סיפורו של שלומי מרגוליס: כיצד תוכנית “יסודות” מכשירה בחורים מהחברה החרדית לעבודה בענף הביניין.
הנרות הללו שאנו מדליקין: חנוכה של חוסן ותקווה
השנה, חג החנוכה היווה הזדמנות ייחודית להאיר את כוחה של הקהילה. בשורת אירועים מרגשים ברחבי הארץ יחד עם התושבים, הדלקנו את נרות החנוכה בשלל יעדים. בכל מקום ולכל קהילה הסיפור שלה להתמודדות עם מלחמת “חרבות ברזל”. מהדרום לצפון, האירועים היוו דוגמה חיה לכך שניתן לצמוח מחדש מתוך הטראומה, ובתקווה לעתיד בטוח יותר.
‘קפה פרלמנט’ – הקפה כאן הוא רק תירוץ!
מיזם ייחודי באופקים – עגלת קפה עירונית המופעלת על ידי מתנדבים אזרחים ותיקים.
תוצרת כחול-לבן בקניונים: המהלך המשותף של הג’וינט ועזריאלי למען העסקים הקטנים
חיבור בין העסקי והחברתי – 200 עסקים של מילואימניקים ותושבי עוטף הצפון והדרום מגיעים אל הקניונים הגדולים.
היום הבין-לאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות
היום הבין-לאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות מצוין מדי שנה ב-3 בדצמבר ומוקדש לקידום ההבנה כלפי אנשים עם מוגבלות ולעידוד התמיכה בכבודם, בזכויותיהם ובשלומם.
“להיות נראה: המאבק ליצירת מרחב צרכני שוויוני”
“המבטים לא מרגשים אותי יותר, אבל זה עדיין מאד קשה לאחרים,” אומר נועם גז (26), מהנדס חשמל טרי ודוגמן, שנפצע בקרב בשנת 2017 במהלך שירותו הצבאי ביחידת מורן. נועם איבד את ידו השמאלית מאמצע האמה, התעוור בעין ימין, וחמישה רסיסים נותרו במוחו. “הפעם הראשונה שיצאתי מבית החולים סורוקה, הרגשתי שכולם מסתכלים עליי. הכאפה של ההגדרה העצמית, החשש מהמבטים – כל אלה פוגעים בתהליך השיקום.”
“חמ”ל החירום של הג’וינט: שלב ב’ בפרויקט ההומניטרי”
במסגרת הפרויקט ההומניטרי לסיוע לרשויות בצפון, החל לפעול חמ”ל החירום של הג’וינט, שמשרת את 19 הרשויות המשתתפות. במסגרת הפרויקט, אנו מסייעים לרשויות לחזק את מערכי החירום שלהם, בדגש על מתן טיפול מהיר, מותאם ואפקטיבי לאוכלוסיות הפגיעות ביותר בתחומן.
חוסן נפשי בחזית ובעורף: יום בריאות הנפש בצל המלחמה
השנה האחרונה הדגישה את החשיבות של דאגה לבריאות הנפשית האישית שלנו ושל הסובבים אותנו. זהו הבסיס לחוסן הקהילתי והאישי.